بتائین

Betaine

cas number: 107-43-7

فرمول شیمیایی بتائین: C5H11NO2

شکل ظاهری بتائین:مایع بی‌رنگ می‌باشد.

چگالی بتائین: ۱٫۰۰ g/mL 

نقطه ذوب بتائین: ۳۰۱-۳۰۵ °C

اسامی مترادف با بتائین: تری متیل گلیسین و تی ام جی شناخته شده است.

بتائین در چغندر، اسفناج و غلات سبوس دار یافت می شود.

کوکامیدو پروپیل بتائین ترکیبی است از روغن نارگیل ، الکل و بتائین (در این ترکیب به جای الکل، از آب هم استفاده می شود ).  این نوع نمک از اسیدهای چرب روغن نارگیل استخراج می شود. بتائین معمولا در چغندر و سایر سبزیجات یافت می شود.

کاربرد بتائین

از بتائین به عنوان عامل سختی گیر کننده آب برای بهبود کف کنندگی مواد شوینده بکار می رود.

این ماده به عنوان قوام آور ، افزایش دهنده کف و نرم کننده و نیز برای امولسیونه کردن استفاده می شود. روغن نارگیل چربی اشباع شده و به حالت نیمه جامد است که از مغز نارگیل استخراح می شود . الکل از تخمیر نشاسته ، قند و یا هر کربو هیدرات دیگر تشکیل می شود .

الکل برای حل کردن یک یا چندین ماده استفاده می شود. استفاده از کوکامیدو پروپیل به علت دارا بودن خواص پاک کنندگی ، قوام دهندگی ،و کف کنندگی ، در شامپوها و نرم کننده ها رایج است.