ارزش غذایی روغن کرچک
مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم روغن کرچک به صورت زیر است:
کالری: ۸۸۴
چربی: ۱۰۰ گرم
سدیم: ۲ میلی گرم
پتاسیم:۱ میلی گرم
فیبر: ۰
کربوهیدرات: ۰
پروتئین: ۰
قند: ۰
تاریخچه روغن کرچک
به نظر می رسد مصریان باستان اولین کسانی بودند که راز این روغن معچزه آسا را کشف کردند. آن ها از روغن کرچک درمان التهاب چشم و درمان طبیعی برای مشکلات پوستی استفاده می کردند.
کلئوپاترا از مایع زردرنگی برای سفید کردن پوستش استفاده می کرده که احتمالا روغن کرچک بوده است.
روغن کرچک به علت خواص هضم کنندگی، تسکین دهندگی و ضدباکتری روغن کرچک در میان هندی ها و طب سنتی آئورودا استفاده شده است.
در قدیم به محض مشاهده علائم بیماری در کودکان از روغن کرچک برای تقویت سیستم ایمنی بدن به صورت خوراکی یا موضعی استفاده می کردند.
عوارض جانبی و مضرات روغن کرچک
– مصرف بیش از حد روغن کرچک ممکن است باعث تهوع، اختلال در تپش قلب،سرگیجه، تنگی نفس، اسهال یا یبوست و در موارد شدیدتر کم شدن آب بدن، فشار خون پایین و از کار افتادن کلیه و کبد شود.
– استعمال خارجی روغن کرچک گاهی باعث خارش، کهیر و حساسیت پوستی می شود. برای درمان آن بهتر است منطقه آسیب دیده را با صابون و آب بشویید یا از ترکیب سرکه سیب و آب استفاده کنید.
– از مصرف روغن کرچک برای کودکان ( به ویژه زیر ۶ سال ) اجتناب کنید.