توکوفرولها Tocopheroles (یا ویتامین E )
– توکوفرولها گروهی از ترکیبات شیمیایی آلی اند ( یا فنولهای مختلف متیله شده )
– فعالیت ویتامین E در سال ۱۹۳۶ ( از جوانه گندم ) شناسائی شد .
– توکوفرولهاو توکوترینول ها بعنوان ویتامین (E) نامیده می شوند .
– توکوفرولها و توکوترینول آنتی اکسیدانهای محلول در چربی اند .
– ویتامین E در هشت شکل مختلف ( جهارتا توکوفرول و جهارتا توکوترینول ) وجود دارد .
– هر دو ( توکوفرولو توکوترینول ) بصورت – آلفا – بتا – گاما و دلتا وجود دارند .
– آلفا توکوفرول ویا ویتامین E در افزایش باروری و پیشگیری از سقط جنین موثر است .
– گاما توکوفرول رایج ترین فرم ویتامینE در روغن های گیاهی است .
– توکوترینول ها اگر چه معمولاً کمتر شناخته شده اند ولی به خانواده ویتامین E تعلق دارند .
– ویتامین E بعنوان یک ماده ضد انعقاد خون عمل می کند ( در پیشگیری و یا تاخیر بیماری عروق کرونر قلب کمک می کند )
– توکوفرولها در پیشگیری (سرطان پرستات و سینه ) نقش دارند .
– کشورهای اروپایی سطح مصرف ویتامین E را برای بزرگ سالان 300 mg اعلام کرده اند .
– منابع غذائی با بالاترین غلظت ویتامین E روغن های گیاهی مارگارین ، پس از آجیل و دانه ها از جمله غلات سبوس دارند .
– ویتامین E در هر ۱۰۰ گرم از منبع عبارتند از :
– روغن جوانه گندم (۲۱۵٫۴ mg)- روغن آفتابگردان (۵۵٫۸ mg) – روغن بادام (۳۹٫۲ mg )
– دانه آفتابگردان(۳۵٫۱۷ mg )- بادام ( 26.2mg) – فندوق ( 26.0mg)- روغن گردو(۲٫۰mg)
– روغن بادام زمینی (۱۷٫۲mg)-روغن زیتون (۱۲٫۰mg) –بادام زمینی (۹٫۰mg)- ذرت (۲٫۰mg)-مارچوبه(۱٫۵mg)- جو(۱٫۵mg)-نارگیل (۱٫۰mg)-گوجه فرنگی (۰٫۹mg)-گردو (۰٫۷mg)- هویج (۰٫۶mg)-شیر بز(۰٫۱mg)
– کمبود ویتامین E باعث مشکلات عصبی و عضلانی از جمله عدم تعادل و همچنین می تواند باعث کم خونی شود .
– مکمل های ویتامین E تجاری می تواند به چند دسته مجزا طبقه بندی شوند ( کاملاً مصنوعی / نیمه سنتتیک و طبیعی )
– مصرف بیش از حد ویتامین E ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد .
– ویتامین E ممکن است برای پیشگیری بیماری آلزایمر مفید باشد .
– ویتامین E کمک به جلوگیری از پیشروی آب مروارید چشم می کند .
– ویتامین E بطور گسترده بعنوان یک آنتی اکسیدان ارزان قیمت در مواد آرایشی (کرم ها ولوسیون )و موادغذائی استفاده می شود .
– توکوفرول آنتی اکسیدان طبیعی از خانواده ویتامین E بطور طبیعی در روغن های گیاهی (سویا – ذرت – کانولا-آفتابگردان –زیتون)آجیل/ماهی /سبزیجات برگدار سبز یافت می شود .
– آنتی اکسیدانهای مصنوعی مانند :BHA،BHT وTBHQ می باشند .
– آنتی اکسیدانها در حفظ طعم و جلوگیری از اکسیداسیون یا ترشیدگی از غذای حاوی روغن و چربی موثر اند .
– آلفا توکوفرول در حفظ انعطاف پذیری دیواره عروق موثر است .
– ذرت و سویا غنی از گاما توکوفرول اند .
– گاما توکوفرول هم در آجیل، دانه ها، روغنهای گیاهی یافت می شود و به همان اندازه آلفا توکوفرول (پسر عمویش) در ترویج بهداشت و محافظت در برابر بیماریهای مهم است.
– گاما توکوفرول در جلوگیری از نقش مخرب رادیکالای آزاد موثر است.
– شواهد اولیه نشان میدهد که گا ماتوکوفرول ممکن است به محافظت در برابر دیابت نوع I (یک) کمک کند .
– آلفا توکوفرول آنتی اکسیدان برتر در خانواده توکوفرولهاست.
– پتانسیل آنتی اکسیدانی نسبی آلفا توکوفرول و گاما توکوفرول متفاوت است.
– هر دو شکل ویتامینی E شناخته شده برای جلوگیری از تشکیل رادیکالهای آزاد در بدن موثرند.
– ویتامینE در سال ۱۹۲۲ کشف گردید ( بصورت یک خانواده کامل از هشت شکل متفاوت )
{ چهار تا توکوفرول ( آلفا- بتا- گاما و دلتا توکوفرول ) و چهار تا توکوترینول باز با اشکال ( آلفا- بتا- گاما و دلتا ) که تنها دو توکوفرول آلفا و بتا غالب اند.
– انسان و سایر گونه های جانوری می تواند ویتامین E مورد نیاز خود را از طریق گیاهان که تنها موجودات زنده قادر به تولید آن هستند به دست آورند.
– یک مطالعه در اروپا نشان میدهد که دو توکوفرول ( آلفا و گاما ) در تغذیه با طول عمر بیشتر، همراه است.
– گاما توکوفرول کمتر ازآلفا توکوفرول شناخته شده است. شواهد اخیر نشان میدهد که شکل گاما سلاح مهمی در دفاع در برابر بیماریهای قلبی عروقی است.
– مطالعات در موشهای آزمایشگاهی با گاما توکوفرول سبب ، کاهش تجمع پلاکت و تشکیل لخته در خون آنها بوده است.
– گاما توکوفرول ممکن است حفاظت قدرتمندی برای قلب فراهم کند.
– کارشناسان پزشکی معتقداند که پیری با کاهش در بهره وری از سیستم ایمنی بدن و همچنین اکسیداسیون لیپیدها ایجاد می شود.
– مصرف روزانه مکمل و ویتامین E می تواند سطوح پراکسید چربی در بدن انسان را کاهش دهد .
– توصیه می شود هر فرد روزانه ۱۵ میلی گرم ویتامین E مصرف کند.
– توکوفرولهای طبیعی مخلوط ( اشکال ویتامین E ) متشکل از ( آلفا- بتا- گاما و دلتا ) جایگزین های مناسب آنتی اکسیدانهای مصنوعی چون ( BHA و BHT و TBHQ ) می باشند.
– توکوفرولها به درجه حرارت بالا در مراحل پردازش مواد غذایی مقاوم اند.