آلفا توکوفرول

توکوفرولها Tocopheroles  (یا ویتامین E )

–         توکوفرولها گروهی از ترکیبات شیمیایی آلی اند ( یا فنولهای مختلف متیله شده )

–         فعالیت ویتامین  E در سال ۱۹۳۶ ( از جوانه گندم ) شناسائی شد .

–         توکوفرولهاو توکوترینول ها بعنوان ویتامین (E) نامیده می شوند .

–         توکوفرولها و توکوترینول آنتی اکسیدانهای محلول در چربی اند .

–         ویتامین E در هشت شکل مختلف ( جهارتا توکوفرول و جهارتا توکوترینول  ) وجود دارد .

–         هر دو ( توکوفرولو توکوترینول ) بصورت – آلفا – بتا – گاما و دلتا وجود دارند .

–         آلفا توکوفرول ویا ویتامین E در افزایش باروری و پیشگیری از سقط جنین موثر است .

–         گاما توکوفرول رایج ترین فرم ویتامینE در روغن های گیاهی است .

–         توکوترینول ها  اگر چه معمولاً کمتر شناخته شده اند ولی به خانواده ویتامین E تعلق دارند .

–         ویتامین E  بعنوان یک ماده ضد انعقاد خون عمل می کند ( در پیشگیری و یا تاخیر بیماری عروق کرونر قلب کمک می کند )

–         توکوفرولها در پیشگیری (سرطان پرستات و سینه ) نقش دارند .

–         کشورهای اروپایی سطح مصرف ویتامین E را برای بزرگ سالان 300 mg اعلام کرده اند .

–         منابع غذائی با بالاترین غلظت ویتامین E  روغن های گیاهی مارگارین ، پس از آجیل و دانه ها از جمله غلات سبوس دارند .

–         ویتامین E در هر ۱۰۰ گرم از منبع عبارتند از :

–         روغن جوانه گندم (۲۱۵٫۴ mg)- روغن آفتابگردان (۵۵٫۸ mg) – روغن بادام (۳۹٫۲ mg )

–         دانه آفتابگردان(۳۵٫۱۷ mg  )- بادام ( 26.2mg)  – فندوق ( 26.0mg)- روغن گردو(۲٫۰mg)

–         روغن بادام زمینی (۱۷٫۲mg)-روغن زیتون (۱۲٫۰mg) –بادام زمینی (۹٫۰mg)- ذرت (۲٫۰mg)-مارچوبه(۱٫۵mg)- جو(۱٫۵mg)-نارگیل (۱٫۰mg)-گوجه فرنگی (۰٫۹mg)-گردو (۰٫۷mg)- هویج (۰٫۶mg)-شیر بز(۰٫۱mg)

–         کمبود ویتامین E باعث مشکلات عصبی و عضلانی از جمله عدم تعادل و همچنین می تواند باعث کم خونی شود .

–         مکمل های ویتامین E تجاری می تواند به چند دسته مجزا طبقه بندی شوند ( کاملاً مصنوعی / نیمه سنتتیک و طبیعی )

–         مصرف بیش از حد ویتامین E ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد .

–         ویتامین E ممکن است برای پیشگیری بیماری آلزایمر مفید باشد .

–         ویتامین E  کمک به جلوگیری از پیشروی آب مروارید چشم می کند .

–         ویتامین  E بطور گسترده بعنوان یک آنتی اکسیدان ارزان قیمت در مواد آرایشی (کرم ها ولوسیون )و موادغذائی استفاده می شود .

–         توکوفرول آنتی اکسیدان طبیعی از خانواده ویتامین E بطور طبیعی در روغن های گیاهی (سویا – ذرت – کانولا-آفتابگردان –زیتون)آجیل/ماهی /سبزیجات برگدار سبز یافت می شود .

–         آنتی اکسیدانهای مصنوعی مانند :BHA،BHT وTBHQ می باشند .

–         آنتی اکسیدانها در حفظ طعم و جلوگیری از اکسیداسیون یا ترشیدگی از غذای حاوی روغن و چربی موثر اند .

–         آلفا توکوفرول در حفظ انعطاف پذیری دیواره عروق موثر است .

–         ذرت و سویا غنی از گاما توکوفرول اند .

–         گاما توکوفرول هم در آجیل، دانه ها، روغنهای گیاهی یافت می شود و به همان اندازه آلفا توکوفرول (پسر عمویش) در ترویج بهداشت و محافظت در برابر بیماریهای مهم است.

–         گاما توکوفرول در جلوگیری از نقش مخرب رادیکالای آزاد موثر است.

–         شواهد اولیه نشان میدهد که گا ماتوکوفرول ممکن است به محافظت در برابر دیابت نوع I (یک) کمک کند .

–         آلفا توکوفرول آنتی اکسیدان برتر در خانواده توکوفرولهاست.

–         پتانسیل آنتی اکسیدانی نسبی آلفا توکوفرول و گاما توکوفرول متفاوت است.

–         هر دو شکل ویتامینی  E شناخته شده برای جلوگیری از تشکیل رادیکالهای آزاد در بدن موثرند.

–         ویتامینE  در سال ۱۹۲۲ کشف گردید ( بصورت یک خانواده کامل از هشت شکل متفاوت )

{ چهار تا توکوفرول ( آلفا- بتا- گاما و دلتا توکوفرول ) و چهار تا توکوترینول باز با اشکال ( آلفا- بتا- گاما و دلتا ) که تنها دو توکوفرول آلفا و بتا غالب اند.

–         انسان و سایر گونه های جانوری می تواند ویتامین E مورد نیاز خود را از طریق گیاهان که تنها موجودات زنده قادر به تولید آن هستند به دست آورند.

–         یک مطالعه در اروپا نشان میدهد که دو توکوفرول ( آلفا و گاما ) در تغذیه با طول عمر بیشتر، همراه است.

–         گاما توکوفرول کمتر ازآلفا توکوفرول شناخته شده است. شواهد اخیر نشان میدهد که شکل گاما  سلاح مهمی در دفاع در برابر بیماریهای قلبی عروقی است.

–         مطالعات در موشهای آزمایشگاهی با گاما توکوفرول سبب ، کاهش تجمع پلاکت و تشکیل لخته در خون آنها بوده است.

–         گاما توکوفرول ممکن است حفاظت قدرتمندی برای قلب فراهم کند.

–         کارشناسان پزشکی معتقداند که پیری با کاهش در بهره وری از سیستم ایمنی بدن و همچنین اکسیداسیون لیپیدها ایجاد می شود.

–         مصرف روزانه مکمل و ویتامین E  می تواند سطوح پراکسید چربی در بدن انسان را کاهش دهد .

–         توصیه می شود هر فرد روزانه ۱۵ میلی گرم ویتامین E مصرف کند.

–         توکوفرولهای طبیعی مخلوط ( اشکال ویتامین E ) متشکل از ( آلفا- بتا- گاما و دلتا ) جایگزین های مناسب  آنتی اکسیدانهای مصنوعی چون ( BHA و  BHT و TBHQ ) می باشند.

–         توکوفرولها به درجه حرارت بالا در مراحل پردازش مواد غذایی مقاوم اند.